Ritz London Book Of Afternoon Tea

Ritz London Book Of Afternoon Tea är en fascinerande bok, full av användbar och mindre användbar information. Boken bjuder på en bra blandning mellan historia och recept. Boken är kort, men jag älskade den. Framförallt om du älskar svart te så kommer du gilla denna bok.

Köp boken hos Adlibris här.

Jag fick själv chansen att dricka te på Ritz i London för några år tillbaka, och upplevelsen var utsökt. Jag är ju inte den som normalt sjunger för full hals om just svart te, men det som jag drack på Ritz var faktiskt fantastiskt gott. Denna lilla bok har klassiska recept från Ritz för tesmörgåsar, tekakor, sylt och scones samt massor av information om olika typer av te, men med stort fokus på brittiskt svart te. Om du någonsin får chansen, så rekommenderar jag att besöka London Ritz, men under tiden så kan jag rekommendera denna bok.

Sammanfattning från baksidan av boken

Att dricka te är ett av de typiskt engelska tillfällena, och vem är en större myndighet i ämnet än det överdådiga London Ritz Hotel? Denna charmiga bok i Edwardian-stil fångar essensen i detta traditionella brittiska tidsfördriv och ger oss all expertis på ceremonin och recept. Berättelser om den legendariska afternoon tea vid Ritz och fascinerande detaljer om tedrickandets historia kompletteras med passager från författare som Charles Dickens och Oscar Wilde. Över femtio recept ingår för olika typer av afternoon tea specialiteter, från delikata smörgåsar, jordgubbs-shortcake och rosenbladssylt, till crumpets och muffins för te framför en brusande eld. Författaren ger en ofelbar guide till de många blandningarna av te och deras lämplighet vid speciella tillfällen. Vackert presenterad och förtjusande illustrerad. Denna bok är den perfekta gåvan för tedrickare överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *