Kaffe och te – ta din passion ett steg längre

Tesorter på cafe.

Populariteten bland kaffe och te bara växer och växer i Sverige. Fika har ju alltid varit stort här hos oss men nu börjar trenden gå mer åt att man vill ha sina drycker lite finare. Fler och fler i storstäderna söker sig mot kaffe- och te barer, och utbudet blir bara större. Sitter du på en stor passion för varma drycker och känner att du skulle vilja ta din passion ett steg längre så är nu ett bra tillfälle att söka jobb som barista. Läs mer här för att börja sökandet efter en ny arbetsplats och för att ta första steget mot att bli Sveriges bästa barista.

Som barista får du lära dig allt om hur man brygger den bästa koppen kaffe till vilken temperatur vattnet ska vara när du ska servera en kopp te. Det finns en hel vetenskap bakom detta som kan utforskas om du känner dig manad till det.

Att jobba på café

Att jobba på ett café eller en kaffebar kan i vissa stunder vara väldigt hektiskt men det är också ett väldigt utvecklande jobb. Du får hela tiden prata med människor och det är på så vis ett väldigt socialt yrke. Det passar dig som gillar att kommunicera med gäster och som strävar efter att brygga den bästa koppen kaffe eller få teer att verkligen komma fram och visa sin bästa sida.’

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs då du nästan alltid kan bli upplärd på plats. Trivs du dock med jobbet och har jobbat ett tag så är det en stor fördel och även roligt för dig som person att börja gå en del utbildningar. Går man utbildningar så hittar man hela tiden nya områden som man kan utvecklas inom och på så vis blir det roligare att jobba. Vill du börja lära dig redan nu så kan du kolla in hur du kan lära dig hemma i köket här.

One Comment on “Kaffe och te – ta din passion ett steg längre”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *