Bäst Termoskanna för Te

En bra termoskanna att servera utsökt te ur är ett absolut måste för alla teälskare. Det går visserligen alldeles utmärkt att koka upp vatten, hälla direkt i koppen och sedan doppa med tepåse eller sil. Man går dock miste om den magi som en termoskanna tillför och som gör stunden till en unik och speciell upplevelse. Vad vore den engelska traditionen afternoon tea utan en kanna som lyfter tesmaken till nya höjder samtidigt som den ger fikastunden en elegant touch? I denna köpguide fokuserar vi på de egenskaper man ska leta efter om man vill köpa en riktigt bra termoskanna för att göra te och bibehålla värmen så länge som möjligt. Du får dessutom tips och förslag i topplistan på flera olika termoskannor som kan bli nya favoriter alltefter tycke, smak och behov.

Köpguide för termoskannor

Tycker du om att dricka varmt te på altanen om vintern eller har du ont om tid mellan aktiviteter men uppskattar en snabb och välgörande kopp te? När det är dags för högtidsdagar, tebjudningar och födelsedagsfester inomhus eller utomhus behöver man införskaffa en eller flera stiliga termoskannor av god kvalitet att kunna servera te ur. Det finns termoskannor i alla olika stilar och utföranden som passar både små och stora tillställningar såväl som ett skogsäventyr. En snygg termoskanna förgyller alla tillfällen när det behövs varmt tevatten. Det finns också specifika termoskannor för te för den som vill imponera med färdigbryggt te.

Isoleringsförmåga

Förmågan att bibehålla värmen beror på att termoskannan är försedd med dubba väggar och mellan väggarna finns vakuum. Det är isoleringsförmågan som avgör vilken kanna som lämpar sig bäst för uppdraget. Från början var det vanligt att termoskannorna tillverkades av glas, vilket gjorde dem känsliga för stötar. Numera finns olika material att välja bland. Den temperaturbevarande egenskapen gör att man även kan servera kalla drycker som till exempel iste ur en termoskanna. Det är alltid en god idé att reflektera över hur locket eller hällfunktionen påverkar värme- och isoleringsförmågan.

Storlek

Beroende på till vilken typ av sammankomst termoskannan ska användas bör man fundera över storlek efter behov. Serverar man ofta förmiddags- eller eftermiddagste till en större grupp bör man välja en termoskanna med större volym, Om man däremot oftast kokar upp vatten till sig själv eller ett mindre sällskap kan man med fördel välja en något mindre termoskanna. Tevattnet kallnar fortare om mängden vatten är förhållandevis liten och om ventilen öppnas ofta. Det går naturligtvis utmärkt att köpa olika storlekar för att garantera att man alltid har en stilren och elegant termoskanna tillhands.

Material

När det gäller material finns det en del att välja bland men precis som gällande färg och form får man själv ta ställning till vad som passar bäst och vad man föredrar. De flesta termoskannor är utformade för att hålla värmen och materialen varierar från plast till rostfritt stål. Oftast består innerhöljet av glas och måste hanteras varsamt, men det finns även okrossbara varianter. Termoskannan är elegantare än den vanliga termosen och det finns en hel del att välja bland om man söker en stilren design som förhöjer testunden.

Utformning

Med en termoskanna för te behöver man inte endast servera förkokt vatten utan man kan hälla upp färdigblandat te direkt ur kannan tack vare inbyggda silinsatser. Det är en god idé att sätta sig in i hur eventuella insatser eller silar ser ut samt hur de fungerar för att hitta den optimala termoskannan. Utformningen på termoskannans pip kan också vara en detalj att hålla koll på. Det händer att dessa läcker och det kan vara en fördel att köpa en droppfri variant. Det är alltid bra att göra lire research för att ta reda på mer om marknadens bästa varianter samt att uppdatera sig kring vad andra människor tycker om produkten genom att exempelvis läsa kundrecensioner. Man kan också ställa frågor om den eventuella termoskannan i butik.

Det är också bra att känna på termoskannan innan man köper den så att man vet om den känns bra att hålla i och hälla ur samt om den är praktiskt utformad. Hur locket ser ut och känns samt om det är lätt att skruva av och på är saker som kan vara bra att känna till. Utseendet påverkar inte nämnvärt termoskannans egenskaper men både färg och form kan tilltala olika kunder. En vackert utformad och mer avlång termoskanna i rostfritt stål kan vara estetiskt tilltalande för vissa medan andra föredrar en mer rundad plastkanna.

Pris

Det är upp till var och en hur mycket man är beredd på att spendera på en termoskanna. Det finns termoskannor i alla möjliga prisklasser och det finns något för alla. Det man får ta ställning till är hur man vill att den ska se ut, vilka egenskaper man värdesätter samt hur ofta man kommer att använda den. En termoskanna från ett varumärke med gott rykte och god hållbarhet kan kosta lite mer, men kan därmed också ses som en god investering till alla framtida teserveringar.

Topplista över termoskannor

Här följer några tips på olika termoskannor som både håller värmen och stilen till små som stora sammankomster. Det finns skillnader i utförande, volym, praktikalitet samt pris.

Stelton Emma Termoskanna Te

Termoskannan Emma är en ny och innovativ tetermos från Steltoni. Själva kannan är sinnebilden av nordisk design med en stilren och modern finish i lackerat rostfritt stål. Kannan har en specifikt tillverkad slålinsats som möjliggör tebryggning. Den har dessutom ett smartfilter som hindrar teet från att fortsätta dra när optimal styrka har nåtts. Handtaget av bokträ bryter av mot den ljusblå färgen på ett harmoniskt och inbjudande sätt. Volymkapaciteten ligger på 1 liter. Prismässigt ligger kannan i det övre skiktet, men har en hel del fördelar som motiverar prisbilden.

Hammershøi Termoskanna

Termoskannan Hammershøi från Kähler är ett ypperligt exempel på en termoskanna att förvara förkokt vatten eller förblandat te i. Formgivaren heter Hans-Christian Bauer och kannan har en värmehållande glasinsats och är försedd med ett tättslutande skruvlock. Ytterhöljet består av en stilren och räfflad plast som finns tillgänglig i färgerna vit eller mörkblå. Det finns också en smart tryckknapp på locket som gör det lättare att servera tevatten. Volymkapaciteten ligger på 1 liter. Prismässigt ligger kannan i mellanskiktet och man får en bra termoskanna till ett överkomligt pris.

Alfi Albergo Termoskanna

Termoskannan Albergo från Alfi är både robust och klassisk samt försedd med ett enkelt och knappstyrt hällsystem samt ett skönt och ergonomiskt handtag att hålla i. Polerat rostfritt stål ger denna serveringskanna en tidlös design. Volymkapaciteten finns i flera varianter från 0.6 liter till 1, 1.50 och 2 liter. Kannan ligger i det övre skiktet prismässigt, men finns tillgänglig i flera olika storlekar.

Stelton EM77 Termoskanna

Termoskannan EM77 från Stelton är en av märkets bästsäljare. Den danske designern Erik Magnussen ligger bakom den patenterade cylinderformade designen med ett vipplock som möjliggör enhandsservering. Kannan rymmer 0.5 liter och med både skruvlock och vipplock är den idealisk att använda såväl hemma som på picknick. Det finns en hel del färger att välja mellan som till exempel vit, svart eller stål. Prismässigt är kannan ett riktigt kap och man får en hel del finesser på köpet.

Georg Jensen Bernadotte Termoskanna

Denna eleganta termoskanna har kungliga anor och har designats av prins Sigvard Bernadotte för märket Georg Jensen. Själva kannan är tillverkad av rostfritt stål såväl utvändigt som invändigt med ett unikt uttryck. Kannan finns tillgänglig i två olika storlekar och rymmer 0.80 liter samt 1 liter. Här serverar man verkligen sitt tevatten med stil. Kannan lämpar sig bäst för klassisk teservering och blir garanterat ett samtalsämne under bjudningen. Kunglig glans medför ett högre pris.

Helios Termoskanna till te

Denna nätta termoskanna från det uppskattade märket Helios är både enkel och praktisk. Designen innehåller ett användbart tefilter av plast som möjliggör enkel teberedning. Kannan finns tillgänglig i både plast och stål. Stålkannan har en volymkapacitet på 1.3 liter medan plastkannorna i vitt eller svart rymmer 1 liter. Värmefunktionen finns i såväl stål som glas. Kannan är försedd med ett lätthanterligt skruvlock. Kannan är billigast bland topptipsen och har en hel del fördelar.

Slutsats

Den perfekta termoskannan för te finns i olika utföranden, vilket helt enkelt beror på att man själv måste avgöra vilken kanna som passar bäst. Beroende på personliga preferenser när det gäller hur man både dricker och tillreder sitt te, samt livsstil och behov avgör vilken termoskanna man väljer. Det finns dock generella faktorer som omfattar alla termoskannor och det handlar om förmågan att hålla värmen samt hur praktisk den är att hålla och hälla ur. Genom att ta del av denna köpguide och topplista är du ett steg närmre att hitta rätt termoskanna för just din tebjudning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *